Aplec de la Salut
Des de l’any 1717 la gent d’El Papiol i de Canals pujava, el segon diumenge de setembre, a l’ermita de la Salut. Demanaven a la Mare de Déu de la Salut, protecció i remei a totes les malalties i dolors, i les dones embarassades una bona gestació i un bon part. L’ermità venia unes cintes de seda de colors de la mateixa mida que la imatge de la Mare de Déu, que es lligaven a la cintura de les embarassades.
La tradició de pujar a l’ermita el segon diumenge de setembre durà fins l’any 1935. Tot i que les famílies de Can Monmany i Can Domènech han continuat pujant amb la gent d’El Papiol.
Durant la Guerra Civil, l’ermita es convertí en un corral. Els senyors Campi, Miralles i Mercader, prometeren l’any 1938 que si sortien amb vida de la guerra promourien pujar-hi cada any a fer una visita. D’aquesta promesa sorgí l’aplec de la Salut i la seva celebració es va instaurar el dia de la festivitat de la Mare de Déu del Pilar (12 d’octubre).
Els veïns de La Rierada (Molins de Rei) pugen, des de l’any 1988, el darrer diumenge de juliol com a inici dels actes de la seva festa major.
Durant molts anys l’APVV va ser l’encarregada de mantenir viu l’aplec, però des de fa ja alguns anys l’aplec és organitzat per l’EMD. Els darrers anys l’aplec s’ha caracteritzat per una gran vitalitat i participació, tant per part de les entitats valldoreixenques com per colles de carrers i barris que participen al tradicional concurs de paelles. A l’aplec s’uneixen la tradició de les sardanes, les bitlles, la missa o la visita històrica amb actes per a tota la família com els jocs infantils o les paelles. L’aplec és una festa popular que ens fa conviure amb altres veïns, que ens recorda que som una vila amb tradicions i amb la voluntat de sentir-nos part d’una comunitat.