Dos radars pedagògics informen els conductors de Valldoreix de la velocitat a...

Dos radars pedagògics informen els conductors de Valldoreix de la velocitat a què circulen

0 1036

Els dispositius lluminosos estan instal·lats a l’avinguda Alcalde Ramon Escayola i a la rambla del Jardí i informen els conductors de si circulen a més velocitat de la permesa. Els aparells prioritzen la funció pedagògica i de recollida de dades per davant de la sancionadora, motiu pel qual no es multarà els vehicles que circulin amb excés de velocitat.

El radar pedagògic consisteix en un dispositiu que detecta la densitat de trànsit d’una via i la velocitat a la qual circula cada vehicle, amb l’objectiu d’informar el conductor, mitjançant un panell de llums led de si està excedint el límit de velocitat permès per a la via. Quan el conductor circula a una velocitat adequada els dígits de l’enginy es mostren en verd. Per contra, i sempre que el vehicle superi la velocitat màxima permesa, el dispositiu mostrarà la velocitat en vermell, juntament amb un missatge d’advertència.

La voluntat de l’EMD de Valldoreix amb aquesta iniciativa és la de sensibilitzar els conductors que, sense necessitat de mirar el velocímetre, podran ser conscients de la velocitat a què circulen i, si l’excedeixen, adequar-se immediatament a la velocitat permesa.

Una altra de les aplicacions dels dos mecanismes és la recollida de dades, ja que el sistema dels aparells permet, a més de fer advertències sobre la velocitat a què circulen els cotxes i motocicletes, memoritzar el nombre de vehicles que passen per la via on està instal·lat el radar, així com registrar les velocitats durant un període de temps i fer estadístiques de la modificació dels hàbits viaris dels conductors.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta