El President de la Generalitat no tanca la porta a incloure les...

El President de la Generalitat no tanca la porta a incloure les propostes de les EMD catalanes a la nova Llei de Governs Locals

0 1146

Els representants de l’AEMDEC, amb el seu president Josep Puig al capdavant, es van reunir ahir al Parlament amb el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que va estar acompanyat per la vicepresidenta Joana Ortega, a qui van demanar-li que el Govern sigui sensible a les demandes de les EMD.

Tant Josep Puig com el vicepresident de l’AEMDEC, Pere Panisello i el secretari de l’agrupació, Juanjo Cortés, es van reunir durant poc menys de tres quarts d’hora amb el President Artur Mas per traslladar-li la necessitat del suport del Govern català per tal de poder modificar el projecte de Llei de Governs Locals que en poques dates entrarà en fase de debat parlamentari. Les demandes de les EMD se centren en modificar el redactat de la proposta de nou sistema electoral, que perjudica clarament els interessos dels més de 27.000 veïns i veïnes que viuen en qualsevol de les 63 EMD que hi ha repartides pel territori català. Amb el redactat actual, en cas que fos aprovat, els propers comicis podrien donar com a resultat situacions d’ingovernabilitat.

La proposta de l’AEMDEC, pel que fa al nou sistema electoral, vol mantenir la voluntat expressada pel Govern de Catalunya d’avançar cap a una democràcia més representativa, a través de llistes més obertes, però assegurant que aquesta voluntat no perjudiqui el dia a dia dels veïns i veïnes de les EMD. És en aquest sentit que els representants de les EMD van proposar al President Mas que es mantingui l’elecció de la figura del president de l’EMD, únic càrrec d’elecció directa del panorama polític català, però que l’elecció del president d’EMD impliqui una llista associada al candidat, a través de la qual es pugui confeccionar el plenari i més tard el govern.

Els representants de l’AEMDEC es van mostrar igualment partidaris de modificar la denominació dels càrrecs electes de les EMD i que aquestes s’equiparin a les que prenen els seus homònims a l’ajuntament del municipi de referència, de manera que el president d’EMD sigui denominat amb el nom d’alcalde d’EMD i els vocals passin a prendre el nom de regidors d’EMD.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta