El taller participatiu del procés ‘Valldoreix es mou’ dedicat a la mobilitat...

El taller participatiu del procés ‘Valldoreix es mou’ dedicat a la mobilitat a peu i en bicicleta aplega una quarantena de veïns

0 1329

El debat ciutadà celebrat ahir a la tarda a la Sala de Plens de la Casa de la Vila es va centrar en recavar propostes dels veïns de com ha de ser la mobilitat a peu i en bicicleta a Valldoreix.

La sessió participativa va començar amb una explicació a tots els assistents del treball recollit en l’Estudi de Mobilitat de Valldoreix, a càrrec dels tècnics de la consultora en mobilitat Intra, que ha estat l’encarregada d’elaborar l’estudi per encàrrec de la Diputació de Barcelona. Un cop feta l’exposició de quins eren els paràmetres tècnics que s’han fet servir per elaborar el document es va iniciar el treball de participació.

Va ser a través de la discussió en grups que els veïns van anar detectant punts forts i punts febles al respecte de la mobilitat des del punt de vista dels vianants i dels ciclistes. Les aportacions dels veïns no s’han centrat només en la seva experiència, ja que l’anàlisi s’ha fet des de totes les òptiques i valorant tots els elements –geografia, orografia, senyalització, etc- que influeixen en els desplaçaments a peu i en bicicleta.

Un cop feta la discussió en cada un dels tres grups, en què es van dividir els participants, es va procedir a fer la posada en comú de les aportacions sorgides en el sí de cada grup i aquestes es van dividir en punts forts i punts febles i per temàtiques.

L’última part de la sessió va estar dedicada a la posada en comú conjunta de les idees sorgides en cada un dels tres grups. Va ser en aquest moment que es va poder veure que les propostes ciutadanes presentades pels dinamitzadors de cada grup coincidien en molts aspectes amb les recollides pels companys dels altres grups.

La sessió va finalitzar amb un torn de preguntes dels participants i amb els agraïments institucionals per la participació fetes pel vocal de Mobilitat de l’EMD-Valldoreix, Joan Ribera. La sessió també va comptar amb la presència de la vocal de Participació Ciutadana, Susana Herrada.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta