Els treballs de soterrament de les línies d’alta tensió superen el seu...

Els treballs de soterrament de les línies d’alta tensió superen el seu equador

0 1276

L’obra executada pels operaris d’Elecnor, contractista de Fecsa-Endesa, ja ha superat la Rbla. del Jardí i acumula més de 1.500 metres lineals, dels prop de 3 kilòmetres de llargada que preveu el projecte.

Els treballs dels operaris han consistit a donar continuïtat a la rasa al llarg de l’avinguda del Baixador, entre els carrers Pamplona i la Rbla. del Jardí. Amb la rasa feta, el següent pas serà seguir construint el prisma de formigó que, un cop enllestit per complet, allotjarà i protegirà els cables d’alta tensió, que hauran de transportar el corrent elèctric des de la subestació de can Jardí de Rubí i fins a la plaça de can Cadena. Durant els propers mesos les tasques dels tècnics d’Elecnor es concentraran en enllestir, tant la rasa com el prisma de formigó de seguretat, fins al final de l’Av. Baixador i pel darrer tram del passeig de Rubí, fins arribar a can Cadena.

L’estesa del cable d’alta tensió, que encara està en procés de fabricació, es durà a terme en quatre trams d’entre 700 i 800 metres, fins a completar els prop de 3 kilòmetres de llargada que tindrà la línia d’alta tensió quan estigui soterrada. El procés d’estesa del nou cable elèctric no començarà fins que no hagin finalitzat les tasques de construcció de la totalitat del prisma protector de formigó, així com la fabricació del mateix cable. El procés de desplegament i connexió del cablejat s’allargarà per un període de poc més de dos mesos.

Ja amb la nova línia connectada i operativa, els treballs passaran per desmuntar i despenjar els cables de la línia actual, que restarà sense tensió elèctrica. El pas final consistirà en desmantellar les 12 torres elèctriques, 9 de quals es troben a Valldoreix.

 

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta