La ciutadania dóna el seu aval al document que senta les bases...

La ciutadania dóna el seu aval al document que senta les bases de la futura mobilitat de Valldoreix

0 1162

Una quarantena de ciutadans es van donar cita ahir a la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix per prendre part a la sessió de validació de les línies estratègiques del Pacte de Mobilitat de Valldoreix i les bases de l’Estudi de Mobilitat Urbana.

La sessió va consistir en la validació de la proposta de la mobilitat futura de Valldoreix, presentada pels tècnics de l’àrea de mobilitat de l’EMD i la consultora Intra, contractada per la Diputació de Barcelona. Les línies estratègiques d’actuació presentades durant la sessió estaven basades en les aportacions ciutadanes recavades durant la primera fase del procés participatiu, celebrada el mes de juny.

La proposta de la mobilitat futura de Valldoreix defineix una sèrie d’àmbits de dimensió reduïda com a illes pacificades. Aquests àmbits seran zones d’accés prioritari per a residents amb ús prioritari per a vianants i amb connivència amb l’ús de la bicicleta i del vehicle motoritzat. A aquestes zones pacificades s’hi accedirà des de vies perimetrals d’accés i estaran conformats per vies de velocitat limitada a 30 km/h i zones de prioritat de vianants limitades a 20 km/h. Els carrers principals d’acostament i arribada a aquestes àrees pacificades estaran conformats per vies primàries i secundàries on estarà garantit l’aparcament i la velocitat serà limitada a 40 km/h.

El pacte potencia i prioritza els vials d’una sola direcció amb aparcament incorporat, tenint en compte les zones comercials existents de Valldoreix i la relació amb la xarxa viària de Sant Cugat del Vallès.

També s’ implantarà una xarxa de carril bicicleta que fomentarà i facilitarà la mobilitat interna i connectarà els diferents barris, amb l’estació de tren, els centres escolars i amb Sant Cugat del Vallès, tenint present l’orografia de la vila. Per últim es potenciarà l’ús del transport públic, racionalitzant la xarxa actual i fomentant i millorant la connectivitat amb Sant Cugat.

 

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta