LA FESTA DE LA LLUM POSA PUNT FINAL A 101 ANYS DE...

LA FESTA DE LA LLUM POSA PUNT FINAL A 101 ANYS DE RELACIÓ DE VALLDOREIX I MIRA-SOL AMB L’ALTA TENSIÓ

0 970

La celebració va tenir com a escenaris el barri de Mas Gener de Mira-sol, a primera hora, per després traslladar-se a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix, on al llarg de tot el dia es van celebrar el gruix dels actes.

El programa d’actes de la Festa de la Llum va començar al barri de Mas Gener de Mira-sol quan passaven pocs minuts de les 10.30 hores, amb una xocolatada i un espectacle adreçat als més petits. Una hora més tard es van iniciar les activitats a la plaça del Casal de Cultura de Valldoreix amb els tallers infantils relacionats amb la llum, on els petits van poder fer fanalets, calidoscopis, jugar amb ombres i fer música amb la llum. La part més institucional de la celebració va començar a quarts d’una amb la visita a l’exposició commemorativa ‘101 anys d’alta tensió’ a la Sala del Casal de Cultura. Les autoritats, encapçalades per l’alcaldessa, Mercè Conesa i el president de l’EMD, Josep Puig, van conèixer de la mà de l’historiador –i creador de l’exposició– Juanjo Cortés la història de l’arribada de l’alta tensió a Valldoreix i la influència en el progrés econòmic i social que l’electricitat va propiciar a la ciutat comtal.

En aquesta línia va anar el discurs del director de distribució d’Endesa a Catalunya, Josep Ramon Esteve, que va parlar de la importància de la línia de Valldoreix i Mira-sol per fer arribar l’electricitat des del Pirineu fins a Barcelona. També va prendre la paraula el Director General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacín, que va parlar del gran esforç esmerçat des de totes les administracions per tal que aquest soterrament sigui avui una realitat. El president Josep Puig va posar l’accent en ‘la gran feina feta per totes les persones de Valldoreix que, al llarg dels anys, han treballat per fer possible el soterrament’ i es va mostrar satisfet de ‘poder gaudir d’un Valldoreix lliure de les torres elèctriques’. Per últim, l’alcaldessa Mercè Conesa va voler destacar la tasca feta per les persones que han estat al capdavant de les institucions al llarg del procés.

Els actes institucionals es van completar amb de descoberta d’una placa commemorativa del soterrament de les línies d’alta tensió a Valldoreix, i amb una enlairada de globus simbòlica de la desaparició de les torres elèctriques.

La celebració es va reprendre a les 17.00 hores amb una xocolatada per a tots els assistents i amb l’activitat musical d’animació infantil ‘El ball del fanalet’. Tot seguit va començar el ball coreografiat ‘flash mob’, que va posar a ballar a de totes les persones presents a la plaça.

El ribet d’or a la Festa de la Llum el va posar l’espectacle ‘Insectum’, que amb el fil conductor de les notes musicals del piano de David Pradas, va submergir el públic valldoreixenc en una experiència multisensorial, que resultava en una harmònica amalgama artística de dansa, llum i videoprojeccions.

Els treballs de soterrament i desmuntatge de la línia elèctrica van finalitzar el passat mes de desembre. En total s’han eliminat tres quilòmetres de longitud d’infraestructura aèria 12 torres de grans dimensions. Aquesta obra ha estat finançada i impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat, l’EMD de Valldoreix i la Generalitat de Catalunya.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta