La presentació del llibre ‘Les aportacions catalanes universals’ omple la Sala de...

La presentació del llibre ‘Les aportacions catalanes universals’ omple la Sala de Plens de la Casa de la Vila

0 1083

L’obra és iniciativa de la Fundació Occitana-Catalana i es va començar a escriure l’any 2009 i està prologada pel president de la Generalitat, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert i l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias i compta amb la introducció de Joan Triadú.

L’acte de presentació de ‘Les aportacions catalanes universals’ celebrat ahir a Valldoreix va comptar amb la presencia del president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, el president de la Societat Occitano-Catalana, Joan Amorós, el vocal de Cultura de Valldoreix, Joaquim Castelló, el periodista i escriptor Víctor Alexandre i un dels autors del llibre, Antoni Grivé.

El llibre, que està escrit pel mateix Joan Amorós i per Xavier Bada, Pere Baltà, Maria Costa, Enric Cirici, Jaume Comellas, Joaquim Ferrer, Antoni Grivé, Ramon Mir, Jaume Perarnau, Victor Pou, Francesc Roca, Antoni Ros Marbà, Armand Sanmamed, recull un total de 223 aportacions que han ajudat al progrés general de la humanitat i que han estat dutes a terme per catalans i catalanes en el decurs de la història. Les aportacions s’emmarquen en tots els camps de l’activitat humana (arts plàstiques, literatura, arquitectura, enginyeria, recerca, legislació, urbanisme, teatre, circ, esport, descobriments geogràfics, cuina, societat, educació, religió…).

Els ponents de l’acte de presentació van explicar que el propòsit d’aquesta obra és donar a conèixer entre la ciutadania de Catalunya, i d’arreu quines són aquestes aportacions i la seva importància. D’una manera especial en el llibre sobresurten les aportacions en els àmbits de la medicina, la tècnica i la recerca, les arts plàstiques, la literatura, la música, l’arquitectura i la religió.

Davant d’una Sala de Plens plena de públic el president Josep Puig va destacar ‘el gran honor que suposa per a Valldoreix poder acollir un acte d’aquestes característiques’ i va felicitar els promotors i autors de l’obra pel seu treball ‘en un moment tan crucial per a la història de Catalunya com el que estem vivint’. De la seva banda, Víctor Alexandre va posar de relleu l’espoli cultural, esportiu, tecnològic, mèdic i en molts altres camps que pateix Catalunya, més enllà del estrictament econòmic.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta