L’ampliació de la línia VDX2 soluciona el transport escolar i l’arribada de...

L’ampliació de la línia VDX2 soluciona el transport escolar i l’arribada de l’autobús al barri de la Serreta

0 1188

La mesura adoptada vol ser la solució a la problemàtica derivada de la decisió del Consell Comarcal de no fer-se càrrec del cost del transport escolar i a la reivindicació històrica del veïnat del barri valldoreixenc.

Amb l’arribada del l’autobús al barri de la Serreta-Bosc d’en Saladrigues tots els barris de Valldoreix ja estan connectats mitjançant transport públic, una de les prioritats que s’havia fixat l’equip de govern per aquesta legislatura. Aquesta connexió era també una reivindicació històrica dels veïns del barri més oriental de Valldoreix. Amb aquest canvi la línia VDX2 incrementarà el seu recorregut, connectant el barri de la Serreta-Bosc d’en Saladrigues amb l’estació dels ferrocarrils, des d’on els veïns podran accedir a les dues altres línies d’autobús urbà de Valldoreix, així com al transport públic que connecta amb Sant Cugat i els Ferrocarrils de la Generalitat.

Pel que fa al transport escolar, la voluntat de l’equip de govern ha estat donar solució a la problemàtica generada pel fet que a partir del proper curs el Consell Comarcal no es fa càrrec del cost del transport escolar als municipis amb escoles fora del seu nucli urbà, com és el cas de l’Escola Ferran i Clua de Valldoreix. L’any passat el govern de Valldoreix, motivat per la situació de crisi econòmica que viuen les famílies, va implantar la mesura de fer coincidir els horaris de les seves 3 línies de transport urbà amb l’hora d’entrada i sortida del l’escola, preveient la possible retallada del servei, que ara s’ha confirmat. En total són 35 les famílies que requereixen del servei d’acompanyament de monitor pels alumnes menors de 9 anys. El càlcul aproximat del cost del servei és de 30€ mensuals per alumne. Al llarg d’aquest any la implantació d’aquesta mesura ha resultat un èxit i cada vegada hi ha més nens que fan ús del servei. Per aquest curs el que fa l’EMD és complementar aquesta mesura, comptant amb la subvenció que atorga la Generalitat a tots els ajuntaments de més de 50.000 habitants, ampliant la línia VDX2 del transport urbà i garantir que tots els infants arribin al centre escolar.

Des de el primer moment que es va conèixer la decisió del Consell Comarcal l’EMD va crear –juntament amb l’AMPA i la direcció de l’escola– una comissió mixta per trobar la millor solució. La comissió té la total col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat, que s’ha compromès a transferir a l’EMD la part proporcional de la subvenció corresponent als nens de Valldoreix.

Com a resultat de les converses de la comissió mixta AMPA, direcció del Ferran i Clua i EMD-Valldoreix decideixen:

–      Reforçar la L1 de Sant Cugat amb un bus paral·lel a les 9:00 i a les 16:30h (hora d’entrada i sortida de l’escola) que tindrà parada al Ferran i Clua, el cost del qual anirà a càrrec del l’Ajuntament de Sant Cugat.

–      Monitor acompanyant durant tot el recorregut, cost que assumeixen els pares dels alumnes usuaris.

–      Ampliació de la línia 2 del transport urbà de Valldoreix al barri de la Serreta, facilitant la recollida de nens del barri i del barri limítrof de La Floresta. El cost d’aquesta ampliació l’assumirà íntegrament l’EMD de Valldoreix.

Possibilitat de reforçar provisionalment (en funció de la demanda) qualsevol de les línies del transport urbà de Valldoreix a les 09:00h i a les 16:30h. Aquest reforç queda pendent de confirmar per si fos necessari aplicar-lo. El cost d’aquest reforç també l’assumirà l’administració de l’EMD.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta