L’EMD de Valldoreix amplia l’àrea de neteja de franges de seguretat per...

L’EMD de Valldoreix amplia l’àrea de neteja de franges de seguretat per minimitzar el risc d’incendi

0 664

Les àrees sobre les quals s’actuarà passen de les 29ha. de zones perimetrals en contacte amb la trama urbana i de zones verdes urbanes, que es van netejar l’any passat a les 33ha. que es faran enguany.

A principis de juny l’EMD de Valldoreix posarà en marxa les tasques de realització de les franges de seguretat perimetrals en zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, així com el límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i les zones de bosc interiors a la trama urbana. Enguany l’administració valldoreixenca amplia l’àrea d’actuació i afegeix la zona de l’entorn del torrent de Can Clavell i l’espai de Can Calopa a tocar del refugi del Cau Amic.

Les tasques de neteja consisteixen en treballs de desbrossa el sotabosc, per reduir la quantitat de combustible llenyós i vegetal i per trencar la continuïtat vertical de la massa de vegetació. Altres intervencions consisteixen en la retirada de la vegetació arbòria morta i la poda de les parts inferiors dels arbres de les zones esmentades, per tal de dificultar així la propagació del foc des del terra i fins a les capçades.

Una altra de les novetats que s’afegeix enguany a les tasques de realització de les franges de seguretat és la neteja dels espais sobre els quals s’actuï. En aquest sentit, l’empresa que resulti l’encarregada de dur a terme els treballs, un cop finalitzi el procés de contractació, haurà de retirar totes aquelles deixalles que vagi trobant a mesura que vagi desbrossant el sotabosc de les àrees sobre les quals està prevista l’actuació.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta