L’EMD de Valldoreix mostra el seu agraïment a Diego Fernández, promotor i...

L’EMD de Valldoreix mostra el seu agraïment a Diego Fernández, promotor i impulsor dels horts solidaris de Valldoreix

0 1527

L’administració valldoreixenca ha volgut mostrar el seu reconeixement a la tasca duta a terme al llarg dels darrers tres anys per Diego Fernández al capdavant de l’explotació agrícola solidària.

El president en funcions de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, s’ha desplaçat aquest dijous a l’espai dels horts solidaris de Valldoreix per retre un merescut homenatge a Diego Fernández, que ha encapçalat i dirigit del projecte des de l’inici de la iniciativa. Durant l’acte Josep Puig ha fet entrega a Diego Fernandez d’una placa commemorativa en agraïment a la feina feta de forma solidària i totalment desinteressada.

Des de fa tres anys la producció resultant de l’hort solidari s’ha anat recollint un cop per setmana –generalment els dimarts- de manera que els productes agrícoles produïts a l’hort social valldoreixenc han ajudat a completar amb verdures i hortalisses els ajuts alimentaris que Càritas ofereix a totes aquelles famílies necessitades de Valldoreix i Sant Cugat que ho han sol·licitat. Al llarg dels 3 anys de funcionament de de l’explotació agrícola solidària s’han conreat i recollit prop de 10.000 kg de producte per a un total de 15.300 unitats de tomàquets, patates, albergínies, cogombres, carbassons, enciams, bledes i altres productes d’horta.

El mateix projecte ha tingut al llarg del temps una vessant d’inclusió social, ja que Càritas, a través d’una beca remunerada, ha assignat fins a una vintena de voluntaris que han pogut aprendre les tasques de conreu i collita, participant directament del procés de producció. La concessió d’aquest ajut, en forma de beca, ha tingut una assignació d’uns 150€, i s’ha adjudicat de forma rotativa a totes aquelles persones sense feina que han sol·licitat ajuts alimentaris a Càritas.

Sorgit de la iniciativa ciutadana, el projecte dels horts solidaris amb Càritas de Sant Cugat ha comptat amb el suport de l’EMD Valldoreix i ha funcionat com una explotació agrícola solidària ubicada a l’espai dels horts urbans de Valldoreix.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta