L’EMD i l’Ajuntament signen un nou conveni financer més d’acord a la...

L’EMD i l’Ajuntament signen un nou conveni financer més d’acord a la realitat econòmica i poblacional de Valldoreix

0 1132

Josep Puig i Mercè Conesa van estampar ahir la seva rúbrica per donar llum verd al marc que regularà les relacions econòmiques i financeres entre l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat fins el 2016.

El nou marc econòmic entre l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat redefineix la relació entre les dues administracions ja que, tot i que la xifra global que l’EMD ha d’abonar a l’Ajuntament es manté sobre els 2,2 milions d’euros anuals, amb el nou acord es posa nom a totes i cada una de les despeses a què es fa front amb aquest pagament i es trenca amb la dinàmica d’increment de despesa que es venia produint els darrers anys, amb l’actualització automàtica de l’antic conveni. El nou conveni també contempla un increment de les bestretes mensuals en detriment d’una liquidació anual més baixa, així com la participació de l’EMD en les recaptacions per part de l’Ajuntament de les multes de trànsit, un concepte que reportarà a les arques de Valldoreix una xifra propera als 110.000 euros. El nou conveni es calcula amb el darrer cens de població de Valldoreix, fet que implica un càlcul més ajustat i exacte.

Un cop signat l’acord tant Josep Puig com Mercè Conesa es van felicitar per haver aconseguit una entesa que tots dos van qualificar com ‘molt beneficiosa per a les dues entitats’. Puig, de la seva banda, va definir el nou conveni com ‘un acord que s’adapta molt millor a les necessitats de Valldoreix i que té més en compte quines són les actuals despeses de l’EMD’. Per Conesa l’acord és ‘més just per als ciutadans de Valldoreix i és el fruit de la voluntat d’arribar a consensos de col·laboració entre l’Ajuntament i l’EMD’.

El mateix acte de signatura del conveni econòmic-financer va servir per rubricar un conveni urbanístic entre les dues administracions que possibilitarà l’arribada per primer cop d’habitatge públic protegit a Valldoreix. En concret serà a l’estació, al terreny on a l’actualitat està ubicat l’aparcament. Mitjançant el conveni signat ahir l’EMD cedeix la gestió d’aquest terreny a l’Ajuntament per a desenvolupar habitatge protegit, mentre que l’EMD s’encarregarà de la gestió de diferents terrenys repartits pel territori valldoreixenc per promoure projectes de millora urbana i de serveis.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta