L’EMD-Valldoreix i l’AEMDEC es mostren tranquil•les davant les informacions de supressió d’entitats...

L’EMD-Valldoreix i l’AEMDEC es mostren tranquil•les davant les informacions de supressió d’entitats locals menors

0 1550

El president de l’EMD de Valldoreix i de l’Agrupació d’EMD de Catalunya (AEMDEC), Josep Puig, s’ha mostrat confiat en què el reconeixement de les EMD dins de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya garanteix la continuïtat del model de descentralització territorial català.

En concret, la personalitat jurídica de les EMD catalanes queda recollida en l’article 86.7 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya que estableix que: ‘Les concentracions de població que dins d’un municipi formin nuclis separats es poden constituir en entitats municipals descentralitzades. La llei els ha de garantir la descentralització i la capacitat suficients per a portar a terme les activitats i prestar els serveis de llur competència’.

Puig també va desmentir les paraules del Ministre Montoro, en les que acusava d’opacitat a les entitats locals de caracter menor. Per Puig les paraules del Ministre no s’ajusten a la realitat ja que ‘la pràctica totalitat de les EMD de Catalunya són entitats transparents que rendeixen comptes davant la Sindicatura de Comptes de Catalunya, que fiscalitza la gestió econòmica, financera i comptable de les EMD catalanes’.

La interpretació que Josep Puig fa de les paraules de Cristobal Montoro està en sintonia amb la lectura, que des del Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya, es fa sobre la situació i les seves possibles conseqüències. En conversa telefònica mantinguda amb el Director General d’Administració Local, Joan Canyada, Josep Puig va rebre el suport total a les EMD per part del departament.

Pel president de Valldoreix i de l’AEMDEC les EMD catalanes ‘han estat cabdals en la prestació de serveis en nuclis rurals, són garants de l’arrelament de les poblacions autòctones en els seus territoris d’origen i juguen un paper capital en la gestió de boscos i espais comunals de les comarques pirinenques’. Puig es mostra esperançat que la nova llei de governs locals de Catalunya, actualment en tramitació, reguli i reconegui el paper de les EMD catalanes.

 

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta