Les obres de soterrament de les línies d’alta tensió de Valldoreix començaran...

Les obres de soterrament de les línies d’alta tensió de Valldoreix començaran a mitjan setembre

0 1009

El president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, han arribat a un acord amb els representants de la Generalitat de Catalunya, durant una reunió mantinguda aquesta tarda a la seu de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN).

La decisió d’iniciar les obres durant la segona quinzena del mes de setembre ha estat motivada per la voluntat de Josep Puig i l’equip de Govern de Valldoreix de no interferir en la celebració de la Festa Major de la vila. Serà passada la festa grossa de Valldoreix quan les màquines començaran a treballar per soterrar les línies d’alta tensió, fet que permetrà l’eliminació de les torres elèctriques 100 anys després de la seva instal·lació.

L’acord a què han arribat els responsables polítics de Valldoreix i Sant Cugat amb la Generalitat estableix que, tant l’EMD com l’Ajuntament hauran de, en un primer moment, fer-se càrrec dels 1’5 milions d’euros que corresponen al Govern català. El repartiment de l’aportació de la Generalitat es farà a raó de 900.000 euros que assumirà l’Ajuntament, mentre que a l’EMD li correspondran 675.000 euros. El retorn d’aquests diners es farà de manera esglaonada al llarg dels anys 2013, 2014 i 2015.

Els treballs de soterrament de les línies elèctriques, que travessen el territori de Valldoreix, tindran un cost final proper als 4 milions d’euros. D’aquests l’EMD de Valldoreix n’aportarà 2 milions i escaig, mentre que l’Ajuntament de Sant Cugat en finançarà 1,9.

Durant la roda de premsa de presentació de l’acord, oferta ahir conjuntament per Josep Puig i Mercè Conesa, el president de l’EMD es va felicitar per l’inici de les obres i va aclarir els motius pels quals l’equip de govern de Valldoreix s’ha mantingut prudent davant de les veus d’alerta que afirmaven que el soterrament estava en perill. ‘Hem mantingut un cert mutisme perquè estàvem negociant el tancament de l’execució de l’obra. S’ha generat un cert alarmisme, però en cap moment hem deixat d’estar treballant’ va explicar Josep Puig. El president de l’EMD també va recordar que aquest projecte va començar l’any 2003 sota un govern de CiU a l’EMD presidit per Francesc Cardoner, tal com consta en la documentació de que es disposa.

Les obres de soterrament de les línies d’alta tensió es preveu que s’acabin la primera meitat de l’any 2013, tot i que no hi ha una data tancada per la finalització dels treballs.

ARTICLES SIMILARS

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta