Més de 280 participants sumen esforços en favor de la inclusió a...

Més de 280 participants sumen esforços en favor de la inclusió a la Cursa Sumant Capacitats a Valldoreix

0 1014

Persones amb cadira de rodes, mobilitat dificultosa, síndrome de down, paràlisi cerebral, gent gran, infants i famílies. Aquests van ser els protagonistes de la IV Cursa Sumant Capacitats, que també va servir per recaptar fons per a La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties del cor.

La cursa va consistir en recórrer dos circuits, un a peu i l’altre amb cadira de rodes, en funció de les característiques de cada un dels participants. El recorregut a peu, de prop de 5 Km, i el van poder fer tots els caminants i corredors que, amb ajuda o sols, podien fer el circuit caminant. El circuit per a persones amb dificultats de mobilitat tenia una distància total de 3,6 km, amb un desnivell de 115 metres i s’adreçava a persones amb cadira de rodes elèctrica, handbike o Joëlette (cadira tot terreny d’una sola roda que permet a persones amb mobilitat reduïda fer recorreguts per terrenys no adaptats). La cursa va servir per inaugurar els tres circuits de natura adaptats i inclusius instaurats a Valldoreix i que neixen del treball conjunt de l’EMD de Valldoreix i la Fundació Itineràrium de l’Anna Vives.

Tot i que la inscripció va ser totalment gratuïta per a tots els participants, tant des de l’EMD com des de la Fundació Itineràrium es va animar a tots els participants a fer un donatiu solidari amb La Marató de TV3, que enguany recull fons per lluitar contra les malalties del cor. Per aquest motiu des de l’organització es va habilitar una urna on tothom qui va voler va poder fer el seu donatiu. En total al llarg del matí es van recollir 515€, que es van sumar a la donació solidaria de 1.500€ feta per l’EMD de Valldoreix i que s’entregarà a la fundació de La Marató a través de la Fundació Itineràrium.

A banda dels 280 participants, la cursa va aplegar a les autoritats de la ciutat, que no es van voler perdre una jornada solidària com la d’ahir. Al costat de l’Anna Vives i de la seva família es van alinear a la sortida de la prova el president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, la regidora de Comunicació, Joana Barbany i la diputada de CiU al Congrés dels Diputats, Carme Sayós. També es va vestir de curt el vocal de Comunicació de Valldoreix, Bernat Gisbert, que va fer tot el recorregut corrents i va ser dels primers en creuar la línia d’arribada.

Un cop acabada la cursa tots els participants van poder compartir les experiències viscudes durant el recorregut, tot recuperant forces menjant un entrepà de botifarra, fruita fresca i snacks saludables. Aquest esmorzar va ser possible gràcies a la col·laboració del forn de pa Bonaparte de Valldoreix, a les botifarres de l’entitat de gestió d’alimentació escolar i lleure educatiu Paidos, als snacks saludables de l’empresa valldoreixenca Zanuy i a les pomes i les taronges de Fruites Escandell. Altres patrocinadors van ser el centre de fisioteràpia i osteopatia Arnau Vegué i la productora audiovisual PimPamVideo.

La Cursa Sumant Capacitats de Valldoreix és la 4a prova d’aquestes característiques que s’organitza a Catalunya, després de les celebrades a Llívia, Berga i Premià de Dalt. Els Circuits de Valldoreix són els 5ens que s’instauren al territori català juntament amb els de les ciutats ja esmentades, a la que se li suma Sant Boi.